onsdag 28 januari 2009

Vegetarisk korvgryta med svarta bönor och palsternacka


4 personer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 sojakorvar
5 champinjoner
1 liten palsternacka
3 msk Soja
3 msk Balsamvinäger
1 burk svarta bönor
1 burk hela konserverade tomater
2 dl vatten
Örtsalt
Peppar
Starkt paprika pulver
Caj P:s Stek & Grillkrydda vitlök
Heinz Barbecue sauce
Honung
Olja för stekning

1) Värm olja i en kastrull. Hacka löken grovt och pressa i vitllöken, låt steka ett litet tag.
2) Slanta korvarna och stek tilsammans med löken.
3) Dela champinjonerna i stora bitar och lägg i grytan. Steka allting tills det börjar få färg.
4) Gör små stavar av palsternackan, lägg i palstenackan och bönorna i grytan. Häll på sojan och balsamvinäger. Låt hälften av vätskan koka bort.
5) Tillsätt tomaterna och vattnet. Tillsätt kryddor, honung och Barbecue såsen.
6) Låt det koka upp och sänk sedan värmen så det får småputtra. Smaka av och krydda någon gång under koktiden.
7) Låta koka tills palsternackan är riktigt mjuk. Smaka av och krydda igen.
Servera med ris och apelsinskivor för att ta tillvara på allt järn från bönorna. Den funkar också som en vegetarisk GI-rätt om du äter den utan ris.

1 kommentar:

Vildängel sa...

Mums vad gott det låter! Jag brukar göra en liknande korvgryta men det här låter nästan ännu bättre, får testa nån dag.
Kul att du hittade till oss så jag fick hitta hit!
/Lisa