lördag 3 januari 2009

Ljuvlig mintchokladtårta med after eight

Här kommer receptet på chokladtårtan som C bakade till oss på nyår. En given succé, jag lovar!

Minchokladkaka

En tunn och härligt seg kaka med rejäl minsmak. Kan gärna bakas dagen före servering och blir bara godare för var dag som går.


100g smör eller margarin
100 g mintchokladkakor t ex After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr 150 g mintchokladkakor, t ex After Eight


Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ned blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintchokladkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Inga kommentarer: