onsdag 14 januari 2009

Halloumi och rotsaker med apelsin och chilimarinerade kikärtor


Onsdagar är lill-lördag, och då är det maken som står vid grytorna. Allt som oftast blir det husets favorit, rotsaker i ugn med stekt halloumi till. Till det åt vi kikärtorna som jag exprimenterade med tidigare idag efter ett läsartips, och de blev faktiskt riktigt goda!


Apelsin och chilimarinerade kikärtor:

400 g kikärtor
1 dl rapsolja
1/2 dl balsamvinäger
Saften från en halv apelsin
Ett stänk chilikrydda eller två
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser och häll i en fryspåse tillsammans med kikärtorna och skaka runt ordentligt. Låt stå några timmar före servering.

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Jag körde bara apelsin, kanel, kardemumma och lite salt på mina. Men kul att du inspirerade

Frida M sa...

Mm, det låter också gott!