lördag 3 januari 2009

Röra med ost och mandel som piffar till det mesta


Grundreceptet till den hör röran är hämtat ur "Cranks Snabba Gröna" av Nadine Abensur.

Maken gjorde den till oss vuxna enligt receptet som fyllning i urgröpta squash halvor, men den går lika bra att använda på andra sätt. Treåringen åt sin utblandad med lite keso utan squash. Ikväll provar vi nog att gratinera quornfiléer i ugnen med samma röra och äter en sallad av kall, skivad potatis och bönor till det. Jag tror också att röran blir läskigt god tillsammans med spaghetti, men det får vänta tills julhelgens frosserier fallit i glömska. Spaghetti är tyvärr inte särskilt GI-smart.


Röra med ost och mandel


2 msk olivolja
2 finhackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
100 g ricotta
1/2 tsk buljongpulver
30 g oskalad och rostad mandlar fint strimlade
1 msk hackade örter
1 msk riven parmesan (vi använde peccorino istället)
2 msk vita brödsmulor eller ströbröd (Skippa om du äter GI)
Riven eller finhackad squash eller någon annan grönsak du gillar


Värm oljan i en kastrull och fräs schalottenlöken, vitlöken och grönsaken lätt i 6-7 minuter. Rör ner ricottan, parmesanen, buljongpulvret, mandeln, örterna och brödsmulorna. Salta och peppra.
Använd som fyllning i t.ex. squash, aubergine, paprika eller rör ihop med pasta.

1 kommentar:

Maja Glad sa...

Det här berkar vara en jättebra bok!