lördag 31 januari 2009

Lättlagad vegetarisk festmat för dagar när det är bråttom...


När lördagens middag ska lagas har vi ofta väldigt bråttom. För det mesta har vi varit ute någonstans på dagen, tänker ut i bilen på vägen hem vad vi ska laga, stannar för att handla och är inte hemma försen halv sex. Då måste det gå fort, men eftersom det är lördag ska det ändå kännas lite festligt. Det här är en av våra standardvarianter för sådana dagar. Du fixar den på en halvtimme!
Inköpslista:
1 påse quornfiléer
1 Milda minimat
1 parmesanost
1 påse sallad (t.ex. röd mangold)
1 ask coctailtomater
1 paket tagliatelle
1 vitlök
1 gul lök
Stek quornfiléerna tillsammans med hackad gul lök i olja, valfria kryddor och lite soja. Riv c:a 1 dl parmesan. Skiva några vitlöksklyftor och fräs i lite smör i en kastrull. Tillsätt milda minimat och parmesan. Låt det koka ihop och smaka av med salt och peppar. Blanda röd mangold, halva coctailtomater och eventuellt lite andra salladsgrönsaker du har hemma. Hyvla lite parmesan på toppen och några droppar olivolja och örtsalt (nötter är också gott om du råkar ha lite hemma). Servera alltsammans med nykokt tagliatelle.


3 kommentarer:

ebba sa...

GUD VILKEN HÄRLIG & MYSIG BLOGG!

Anonym sa...

Dock är det väll inte vegetariskt om du har i en ost som innehåller Löpe -.-

annika sa...

Det finns olika sorters vegetarianer, lakto ovo vegetarianer äter båda ägg och mjölk, medan veganer inte äter något från djurriket.