tisdag 6 januari 2009

Vi är vegetarianer, inte hälsofreaks...

Läste hos min bloggande kollega CrimsonAnna, vego-tjej och hårdrocksbrutta, att en vanlig missuppfattning bland den köttätande delen av befolkningen verkar vara att vegetarisk mat automatiskt måste vara jättenyttig och hälsosam. Alltid. Jag kan bara svara för mig och min familj, men jag tror att vi tänker som de allra flesta småbarnsföräldrar, vare sig de är blandkostare eller vegetarianer. Maten ska oftast vara god, näringsrik och hälsosam. Men ibland så lagar vi också mat som bara är god... Dessutom tycker vi också att det är festligt att bjuda på en efterätt i bland, t.ex. en chokladtårta efter nyårssupén. Ibland äter vi chips på fredagar och det händer att vi köper lördagsgodis åt vår son. Bara för att vi är vegetarianer så betyder inte det att det enda sötsaksväg vi serverar är morotskaka eller spenatmuffins. Då tror jag att vår son kanske skulle känna sig lite mer konstig eller udda, vilket han faktiskt inte gör nu.

3 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Jag jobbar på att förklara för människor att den största skillnaden mellan vegetarianer och blandkostare är den 1/4 av tallriken där det ligger protein. I övrigt har vi samma önskningar och smaklökar. Det går trögt-en kvinna kallade mig renlevnadsmänniska för att ag inte dricker kaffe och inte äter kött. Var min sockerkonsumtion och min passion för överjäst öl kommer in bilden förstår jag inte;)

Frida M sa...

Ha, ha! Du verkar riktigt skön tycker jag, och det är roligt att få kommentarer från din blogg som läses av "de icke redan frälsta"... Sen att många åsikter är väldigt förutsägbara får man leva med, jag skriver ju för att bevisa motsatsen, att det varken är krångligt eller farligt att vara en vegetarisk familj :)

Maja Glad sa...

Vilken fin bild!