fredag 23 januari 2009

Fransk dinkelsallad med quornbullar och senapssås (Vegetarisk-GI)


Fransk dinkelsallad (2 personer)


2 dl dinkel matvete
75 g provencalsk salladsblandning
200 g kokta stora vita bönor (en halv burk)
1 röd paprika
1/2 röd lök
2 morötter
2 msk raps-och linolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 nypa torkad dragon
Örtsalt
Peppar

Koka dinkel matvete. Skölj salladsblandninngen och dela fint. Finhacka lök och paprika. Skär morötterna i tunna stavar. Blanda allt tillsammans med bönorna. Rör ihop olja, vinäger, dijonsenap, dragon, örtsalt och peppar och häll över salladen. Låt den gärna stå ihop sig ett tag.


Senapssås

1 burk lätt créme fraiche
1 msk fransk örtkrydda
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Örtsalt

Blanda allt och servera tillsammans med dinkelsalladen och quornbullar som finns färdiga i frysdisken. Till treåringen serverade jag kokt dinkel för sig, bönor för sig osv, men om du har ett barn som inte är så förtjust i dinkel är det ju enkelt att koka makaroner istället. Det är bekvämt med mat som går att kombinera så att hela familjen blir nöjd!

Inga kommentarer: