måndag 5 januari 2009

GI-trix och recept på potatis och bönsallad


Maken och sonen har kommit hem från badhuset, glada och uppspelta.

-Jag badade i den lilla madrassen! säger sonen.
-Bassängen, rättar maken med ett leende.

Om 25 minuter är det dags att börja med middagen, men jag borde hinna skriva detta innan. Vi ska äta linsgryta, tänkte prova ett recept på Dhal från Vego Inspira. Det går faktiskt ganska bra med vårt "nya smala GI-liv" eller vad man nu ska kalla det. Ett halvt kilo ner i alla fall. Fast vi fuskar lite varje dag... Det som gör det hela betydligt enklare den här gången är att maken faktiskt är med på ett hörn. Han brukar annars ställa sig ganska kallsinnig till mina GI-trix, "vi äter ju så nyttigt än då", menar han. Men ingen av oss är 20 längre och han kunde faktiskt se fördelarna i att hålla igen lite efter jul. Så när jag satt och små åt sojapannkaksbitar från treåringens tallrik tittade han strängt på mig:

- Är pannkakor verkligen GI?

Vi har ätit quornfärschili (med ris för treåringen, utan för oss), omelette och sallad (makaroner till för treåringen), en jättegod lunch med tofu och avocadosallad hos vännerna M och B och den här potatissalladen med quornfiléer till. Treåringen åt ganska bra av den, men jag var tvungen att "muta" med ostbågar efteråt.

Potatissallad med bönor och oliver

8 kokta potatisar som fått kallna (gärna i kylskåp)
1 burk blandade bönor
1 röd paprika
1/2 röd lök
Några skivade svarta oliver
Dressing
En skvätt raps-och linolja
Lite fransk örtkrydda
1 tsk senap
1/2 pressad vitlöksklyfta
Örtsalt

Skiva potatisarna, paprikan och rödklöken. Blanda med bönorna och oliverna. Häll över dressingen och låt det stå ihop sig lite före servering.

2 kommentarer:

Ullis sa...

Roligt att jag inspirerat dig till att laga dhal! :)

//Ullis, Vego Inspira

Frida M sa...

Och riktigt god var den också, jag kommer definitivt laga den igen:)