måndag 19 januari 2009

Quinotto - Mera vegetarisk GI-mat

En GI-rätt variant av risotto helt enkelt, och inte alls lika stressigt att laga! Inspirationen till receptet kommer från Expressens hälsobilaga.

Quinotto (4 pers)

2,5 dl quinoa
1 burk kikärtor (400g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
8 champinjoner
1 dl riven parmesan
2 dl kantarellsoppa (eller matlagningsgrädde eller liknande)
3 msk vitvinsvinäger
Olivolja
Salt, peppar

Koka quinoan. Finhacka rödlöken och hacka vitlöken grovt. Skiva cahmpinjonerna. Fräs alltsammans i olivolja och blanda i kikärtorna. Slå över vitvinvinägern och låt den koka in. Häll över kantarellsoppan och låt den bli varm. Rör i den färdigkokta quinoan och blanda i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: