Det här maträtten är inspirerad från ett recept som Jenny i Köpenhamn skickade till mig. Extra bra för veganer eftersom både grönkål och mandel är rika på kalcium, hälsar Jenny. Jag tror att jag ska spara det här receptet och ta fram vid jul sen. Ingredienserna gör att den känns klockren som en bufférätt på julbordet!
4 personer
3 dl fullkornsbulgur
400 g kikärtor
1 näve cocktailtomater
200 g fryst hackad grönkål
1 rött äpple
1 dl russin
1 dl mandel
1/2 apelsin
Koka fullkornsbulgur och tina grönkålen. Dela äpplet i mindre bitar och hacka mandlarna grovt. Mixa äpple, mandel och russin till en pestoliknande röra. Dela cocktailtomaterna i hälften. Blanda bulgur, kikärtor, grönkålen och tomaterna med röran. Pressa över saften från en halv apelsin och häll på lite rapsolja. Smaka av med örtsalt. Servera den andra halvan av apelsinen i skivor till maten och gärna ett gott knäckebröd. Jag älskar ICA:s ekologiska knäckebröd med dinkel, råg och havssalt!
2 kommentarer:
Idag gjorde jag risotto efter ditt recept. Det var väldigt gott!
Ska jag göra igen...:)
Kul! Det var länge sen vi åt risotto nu, det är ju så himla gott!
Skicka en kommentar