De flesta har säkert kollat in nyaste numret av Buffé som är helt vegetariskt. Extra kul att de har en stor special med indiska vego-recept, jag älskar indisk mat! Jag har inte hunnit provlaga något från nyaste numret ännu, men kommer definitivt att prova göra egen paneer-ost. Däremot så åt vi en indisk favorit från ett gammalt nummer av Buffé i kväll, Dhal gjord på röda linser och kokosmjölk. Den är hur god som helst och dessutom riktig budgetmat! Jag lägger in receptet här eftersom jag inte hittade det på ICA:s hemsida:
Indisk Dhal (4 personer)
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk koriander
1/2 tsk kummin
1 krm kanel
4 dl röda linser
400 g krossad tomat
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
2 dl vatten
Lime
Salt
Skala och hacka lök, morötter och vitlök och fräs i lite olja några minuter. Tillsätt riven ingefära, koriander, kummin och kanel. Slå på krossad tomar, kokosmjölk och vatten. Smula i buljongtärningen. Skölj linserna ordentligt och lägg i. Koka sakta under omrörning i 25-30 minuter så att det blir krämigt. Smaka av med salt och limejuice.
5 kommentarer:
Japp, den här är en riktig höjdare. Klart läge att laga igen snart.
Hej! Hittade er sida idag! Ger väldigt mycket inspiration och glädje!
Kan varmt rekomendera Paneer. Smakar gott tillsammans med ex spinat eller stekta morötter.
Och när du är på G med paneer så testa Ghee. Ett sundare alternativ till smör. Gott att steka i och ha på mackan.
Kram//
Jenny
Kul att du hittade hit Jenny och tack för tipsen, ska nog prova att göra ghee också!
Det har jag missat, är det numret som är ute nu som är vegetariskt?
Precis Nina, det numret som kom i förra veckan eller så!
Skicka en kommentar