söndag 15 mars 2009

Indisk potatisgryta med spenat och vaniljpuder och ris med kanelstång


(Gula russin finns att köpa billigt i Mellanöstern inspirerade mataffärer och som lösplock där man säljer Risentas muslimix)

Det var Anna på Metalmaten som inspirerade mig till att laga den här grytan. Tyckte att det lät jättespännande med kombinationen vanilj och gula russin. På det stora hela är jag nöjd med resultatet, även om jag borde ha tagit lite mindre vatten så hade resultatet blivit ännu krämigare. Det kan vara bra att tänka på om ni vill prova receptet. Till grytan gjorde Maken det här riset som blev fantastiskt gott:

4 portioner basmatiris
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 liten kanelstång
1 tsk garam masala
Grönsaksbuljong
Örtsalt

Hacka rödlöken och vitlöken och fräs i olja tillsammans med garam masala och örtsalt direkt i kastrullen. Stek det okokta riset tillsammans med löken en stund innan du slår på kokvatten enligt paketets instruktioner. Låt buljong och en liten kanelstång koka tillsammans med riset. Servera ihop med grytan och en färgstark sallad. Vi använde röd mangold som bas i salladen.

3 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Kul att jag inspirerar:) Ska testa ert ris för jag tror den grytan kan varieras i oändlighet. Kan meddela att granatäpple är mycket gott till

Nathalie sa...

Jag såg att jag inte var så jättetydlig med att man bör ta kosttillskott också, så ändrade lite :)

Vegomamman sa...

Granatäpple är ju så friskt och gott!