torsdag 12 mars 2009

Kolhydratschockad

De senaste dagarna har varit lite lustiga, och då menar jag inte i någon positiv bemärkelse. Vaknade i går morse och kände mig kallsvettig och illamående. Den känslan satt i resten av dagen, så att äta var uteslutet. Fram emot kvällen fick ändå den tilltänkta middagen ge vika för ett par skivor rostat bröd och en kopp te.

Har endast ätit sparsamt under dagen idag också, tills hungern plötsligt slog till för ett par timmar sedan. Var tvungen att äta en jätteportion pasta för att kompensera för all förlorad energi de senaste dygnen. För utan att låta gnällig vill jag ändå påsta att det är lite halvsegt att vara hemma med en hyperaktiv 7-månadersbebis när man är magsjuk.

Energin till att komma på kreativa bloggidéer har också varit rätt begränsad. Allt som jag funderar på att skriva om känns plötsligt rätt ointressant och oviktigt. Just nu funderar jag mest på hur jag ska kunna fylla min kropp med ännu mer kolhydrater utan att chocka den totalt. GI-tänket har aldrig varit mer avlägset kan jag säga. Jag hoppas att energin kommer åter med alla goda kolhydrater jag planerar att äta framför TV:n ikväll.

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Supersöt blogg ni har =) Roligt att se en familj som är vego! Många tror att barn inte kan klara sig på vegomat, oavsett om man är noga med kosten eller inte. Därför är det bra att ni syns ;) Så att folk lär sig att det visst funkar fint.

Vegomamman sa...

Ja, det är lite det som är tanken, att inspirera och visa att det inte behöver vara så krångligt att laga vegomat till sina barn. Och att de faktiskt mår alldeles utmärkt av att äta vegetariskt!