torsdag 19 mars 2009

Ett krasst konstaterande

Insåg just att jag kommer få användning för min lista "Hemma med sjukt barn" ett bra tag till. Upptäckte massor av röda prickar på både Treåringen och Bebisen när vi badade dem ikväll, och vattkoppor går på Treåringens dagis. Och jag som grät en skvätt på eftermiddagen över oroliga nätter och att jag inte varit någonstans på två veckor där man måste bry sig åtminstone liiite om vilka kläder man har på sig och om man har en dålig hårdag eller inte. Det blir antagligen två veckor till i karantän här hemma då. Hade jag vetat det hade jag inte låtit så äppelkäck när jag skrev den där listan...
P.S. Imorgon bakar vi nog bullar. Eller Amerikansk äppelkaka eftersom Maken inte tror att jag går i land med att baka bullar tillsammans med båda barnen. Han kan ha en poäng där. D.S.


(Helt nyinkomna ekologiska bakverk i plysch finns att köpa i Malvalin´s lilla affär. 8 st i lager)

Amerikansk äppelkaka (Galet god, men inte särskilt nyttig)

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g margarin
1 ägg
6 äpplen
Kanel

Skala och skiva äpplena. Smörj en ungsfast form. Smält margarinet och blanda med ägget. Rör ihop de torra ingredienserna. Rör samman hela smeten och lägg i formen. Lägg de skivade äpplena ovanpå och avsluta med att strö över lite kanel.Grädda i 40-45 minuter på 180 grader.

1 kommentar:

Sanne sa...

Mums! Det blir äppelkaka ikväll...