3 stora potatisar
c:a 100 g frysta eller färska blomkålsbuketter
2,5 dl kokta mungbönor
2 msk raps-och linolja
2 tsk hackad persilja
Kokvatten
Blötlägg mungbönorna kvällen innan. Du koka dem lite längre än vad som anges, 20 minuter ungefär. Tärna potatis och dela blomkål i fina buketter och lägg tillsammans i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker.
Koka i drygt 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Häll av det mesta av kokvattnet och blanda i de kokta mungbönorna, oljan och persiljan. Mixa till lagom konsistens. Om du tycker att det är svårt att veta hur mycket kokvatten som ska vara i kan du hälla av allt vatten och tillsätta nytt efterhand som du mixar.
(Egentligen är det ints så stor idé att fota eftersom all barnmat ser likadan ut..)
Jag serverar tillsammans med smör och lite riven ost, men hur mycket extra fett man behöver tillsätta i maten beror ju lite på hur pass stort energibehov barnet har. Min bebis som precis lärt sig krypa verkar göra av med hur mycket energi som helst.
Jag lagar för det mesta ett gäng måltider åt gången, det är så bekvämt att ta fram ur frysen när man har lite bråttom eller ska iväg någonstans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar