tisdag 31 mars 2009

Sötpotatisklämma med fårost, ruccola och hasselnötter


Det här receptet delade Renée Voltaire med sig av i Allt om Trädgård nr 3/09. Det var både lättlagat och väldigt gott! Bebisen fick äta sötpotatis mosat med cream cheese och avocado.
4 personer

8 mjuka tunnbröd eller tortillas
4 små sötpotatisar
1 påse ruccola
2 avocado
1 paket fårost (200g)
Cream cheese
1 dl hasselnötter
Flingsalt
Olivolja
Skala och tärna sötpotatisen och koka i c:a 15 minuter. Hacka hasselnötterna grovt och smula fårosten. Skölj ruccolan och blanda med olivolja och flingsalt. Vid serveringen brer du cream cheese på tunnbrödet, mosar i lite sötpotatis, strör över smulad fårost och hackade hasselnötter. Lägg i ruccola och skivad avocado. Vik och ät som en wrap.
Vi testade en ny ekologisk fårost från Svensson & Falk. Den var faktiskt väldigt god, smakade grekiskt. Den var heller inte dyrare än de flesta andra fårostarna.

Inga kommentarer: