torsdag 19 mars 2009

Ska vi förbjuda feta människor på offentliga platser nu?

Fetma är lika farligt som rökning, visar en ny brittisk studie Att klanka ner på rökare är sedan länge helt legitimt. De kostar sjukvården och samhället pengar, förutom att de förstör för sig själva. Antalet rökare har också minskat i alla samhällsklasser, säkert delvis som en följd av det rökförbud som infördes 2005.

Så vad är nästa steg? Förbud mot fetma på offentliga platser? Förbud mot mat som gör oss feta? Fast då måste ju LCHF:arna och lågkaloriförespråkarna komma överens först så att vi vet vilken mat det är som bör förbjudas; är det mättat fett eller snabba kolhydrater?!

2 kommentarer:

Sanne sa...

Jag ser ofta på dokumentärer om människor på TV Och jag har sett samma sak om och om igen... Många feta människor är matmissbrukare och beter sig som "narkomaner" i matbutiker. De kan helt enkelt inte sluta köpa och äta fel mat...socker bl.a De behöver hjälp och inte pekpinnar eller dumma kommentarer.Och hur förbjuder man ett missbruk?

Vegomamman sa...

Jag håller med dig Sanne, matmissbruk är på samma sätt som alkoholism en sjukdom som man behöver behandling för. Ofta "själslig" hjälp i form av terapi eftersom kropp och själ hänger ihop. I preioder när man mår dåligt äter man oftast mycket sämre mat.