Bröderna Olsson är en krog på Folkungagatan i Stockholm som har vitlök som sitt signum. All mat innehåller givetvis vitlök, men du kan också beställa vitlöksöl och mängder av vitlöksshots. När vi fortfarande rörde oss ute i svängen ibland var det en av våra favoritrestauranger, och den här pastan vår absoluta favoriträtt. Vi blev så besvikna när de tog bort den från menyn, eftersom vi på den tiden inte behövde bekymra oss så mycket om det var nyttigt det vi åt... Bröderna Olsson är ett ställe för Rockers av alla de slag och det är det inte någon smalmat vi pratar om, utan rikligt med grädde och ost. Här kommer vår pasta inspirerad av Bröderna Olssons kök, väldigt lättlagat. För att åtminstone låtsas att det är lite nyttigt har vi använt fullkornspasta...
Lyxig halloumipasta (4 personer)
500 g fullkornstagliatelle
400 g halloumi
2 dl riven parmesan
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl provencalsk örtkrydda (finns i frysdisken)
5 vitlöksklyftor
1 klick smör
300 g haricot verts
Örtsalt
1 msk grönsaksfond
Olja till stekning
Koka haricot verts och fullkornspasta enligt instruktioner. Hacka vitlöksklyftorna och fräs i en klick smör i botten på en kastrull. Häll över matlagningsgrädden och låt den koka upp tillsammans med den provecalska örtkryddan. Riv parmesanosten och rör ner den i såsen. Tillsätt grönsaksfonden och smaka av med örtsalt. Låt såsen stå och koka ihop på svag värme under omrörning. Lägg i haricot vertsen mot slutet. Skär halloumin i ganska stora tärningar och stek på medelstark värme. När pastan är färdigkokt häller du såsen över pastan och lägger i de stekta (eller friterade) halloumitärningarna och rör om. Servera genast. Ska man bjuda på maten kan det ju vara fint med en sallad till också.
3 kommentarer:
Oh gosh jag skulle stannat en middag till!
Jag frågade ju!
Ye my bad...
Skicka en kommentar