Bebisen har blivit riktigt snobbig när det kommer till mat nu. Hon vägrar äta industritillverkad gröt, det ska vara riktig havregrynsgröt, helst med frukt, grädde och smör. Sen vill hon heller inte äta något jag plockar fram ur frysen. Maten ska alltså vara nylagad för att passa lilla fröken. Den här grytan blev hon väldigt förtjust i, det var första gången jag provade smaksätta med senap (jag kallar all mat med senap och dragon för fransk...). Det bästa är att man nu kan laga samma mat till Bebisen och Treåringen i ganska stor utsträckning!
c:a 5 bebisportioner
4 små potatisar
1 morot
2 dl mixade ärtor, majs och paprika (frysta)
1 msk senap
1 dl vispgrädde
1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk torkad dill
Skala och dela potatisarna och moroten i små tärningar. Täck med vatten och låt koka i ungefär 10 minuter. Koka upp de frysta ärtorna, majsen och paprikan. När potatisen kokat färdigt häller du bort lite mer än hälften av kokvattnet. Tillsätt grädden, frysmixen, senap och grädde. Låt det koka ihop en stund så att det blir krämigt. Mosa med gaffel tillsammans med en klick smör för lagom konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar