torsdag 5 mars 2009

Ugnsgratinerad sojakorv i tomatsås


Än en gång var det Familjelivs vegetariska middagstråd som fick stå för inspirationen. En klassiker på vegovis helt enkelt. Sojakorven från Hälsans kök har tagits till nåder igen eftersom det är den enda sojakorven som är god. Och vi har lite svårt att klara oss utan denna nödraket i vårt hushåll. Treåringen var skeptisk först eftersom han misstänkte att det var köttkorv. Den bristande logiken i att hans vegoföräldrar plötsligt skulle försöka lura i honom kött förstod han inte alls. När han väl bestämt sig för att äta tyckte han dock att det var jättegott. Och jag kan faktiskt förstå att han var lite misstänksam, för när man tittar på bilden ser det onekligen lite skumt ut...
4 personer
8 sojakorvar
1 paket krossade tomater (500g)
1 stor gul lök
1/2 dl hackade, blandade nötter
1 dl riven ost
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
Salt
Peppar
Olja till stekning
Hacka löken och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja en liten stund. Slå på krossade tomater och smula i örtkryddorna och grönsaksbuljongen. Salta och peppra och låt koka ihop en stund. Häll såsen i en ugnsfast form. Tina sojakrovarna i micron (eller ta fram dem innan så de är tinade) och skär en skåra längs med hela korven. Lägg korvarna på tomatsåsen och fyll varje korv med senap och ketchup. Strö över hackade nötter och riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader i c:a 20 minuter. Servera tillsammans med hemgjort potatismos.

1 kommentar:

Anonym sa...

Efter att äntligen ha frisknat till efter vinterkräksjuka och öroninflammation testade vi på detta recept idag, och vad gott det blev! Både jag, maken och vår 17 månaders gamla dotter åt med god aptit.

Din blogg är helt klart min nya favorit, har testat flera av dina recept, och det blir alltid lika gott!

/idacathrine på familjeliv