onsdag 4 mars 2009

Ett försök till sojabönsburgare med fetaost


Idag gjorde Maken riktigt goda sojabönsburgare. Problemet var bara att de flöt ut en del i stekpannan så det gick inte att steka dem så länge. Därför blev det lite mer som stekt och panerad smet. Men det var vansinnigt gott! Brödet penslade han med olivolja grillkrydda, vitlök och honung och stekte i grillpannan. Mums!
Smeten var gjord av:
En burk sojabönor
Ett paket fetaost
Persilja
Pumpafrön
Honung
Citron
Salt
Peppar
Vitlök
När alla ingredienser är färdigmixaderör man i i störbröd som har fått svälla med mjölk. Tror att smeten, minus ströbrö, skulle funka lika bra som ett kallt tillbehör.
Vet inte riktigt hur man ska göra för att få bönburgarna lite fastare inuti. Lägga till någon grönsak kanske? Smeten var väldigt lättarbetad och höll ihop bra, problemet var själva stekningen. Någon som har något bra tips eller recept på sojabönsbiffar?
Blev glad när jag läste det här inlägget om Supermat hos Alice i ekolandet. Insåg att vi äter supermat utan att veta om det. Vi äter ungefär som på listan, utom fisken förstås.

7 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Vet att kocken Sara Wegner använder vetegroddar som bindemedel i sina veg-biffar istället för ströbröd. Kanske värt att testa.

Vegomamman sa...

Just det, ska lägga det på minnet!

CrimsonAnna sa...

Jag vet ju också att du äger Lotta Brincks "Det vegetariska köket"hon har ett schysst recept på bönbiffar där man kan använda vilka bönor som helst. Jag lagar det ofta.

Vegomamman sa...

Jag har nog inte testat det receptet någon gång!

Anonym sa...

Jag tror att det skulle bli bra om man istället för att låta ströbrödet svälla i vatten, ta enbart ströbröd, eller mjöl. Jag tar alltid lite mjöl numera i mina vegobullar/biffar/järpar och jag vänder dem även i lite mjöl. De håller ihop så fint som jag aldrig vågat hoppas på (tidigare har jag alltid fått stekt smet). Du kan ju ta dinkelmjöl om det ska vara nyttigt ... Kram, Anna (Indienmamman hehe)

Vegomamman sa...

Bra tips, det ska jag prova nästa gång!

hippihäxan sa...

Kanske funkar med ett ägg eller två, det brukar binda bra (då får man nog kompensera med något mer torrt) om man inte är vegan förstås....