För två vuxna och ett barn:
1 dl gröna ärtor
1 stor morot
1/2 gul lök
3 sojakorvar
En näve frysta blomkålsbuketter
1,5 dl ekologisk vispgrädde
1/2 dl riven ost
1 msk vetemjöl
1/2 buljongtärning el. grönsaksfond
Salt & peppar
Fräs grönsakerna och sojakorven i lite olja. Slå på lite vatten så att det knappt täcker och häll i ärtorna och buljongen och låt koka tills grönsakerna mjuknar. Vispa i vetemjölet och grädden och smaka av med salt och peppar. Rör i osten sist och servera till pasta.
1 bebisportion
1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk italiensk örtkrydda
En näve frysta gröna ärtor
Några färdigkokta pastaskruvar
1/2 msk riven ost
Koka upp grädden, ärtorna och örtkryddan på spisen. Ta av när ärtorna är mjuka. Klipp pastaskruvarna i små bitar och lägg i såsen. Häll i den rivna osten och mixa. Späd eventuellt med lite hett vatten om det blir för mastigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar