tisdag 31 mars 2009
Gör en instas för miljön och veckoplanera maten!
I en artikel i DN presenteras en studie av hushållens avfall. Resultatet är dystert, vi överkonsumerar och slänger stora mängder mat. Ofta slängs mat som egentligen hade kunnat ätas, men bäst före datum har passerats. Så mycket som 57% av livsmedlen som slängs hade kunnat ätas om de förvarats rätt och konsumerats i tid. Så för miljöns skull gäller det att se över sina skåp. Det är inte alltid roligt att äta rester, men man kan ju alltid försöka skapa nya rätter av gårdagens mat om det blir över så känns det inte så tråkigt. Ta med en lunchlåda till jobbet. Och ta för vana att alltid gå igenom skåpen när man planerar nästa veckas mat. För ni planerar väl? Det är det bästa sättet att inte köpa på sig för mycket färskvaror!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar