torsdag 19 mars 2009

Hemma med sjuka barn? - 10 saker att göra för att få tiden att gå!

Magsjukor, segdragna förkylningar och öroninflammation. Nätterna blir segdragna historier med barn som sover oroligt och dessutom vaknar en timme tidigare av ljuset. Sjuka och trötta barn är lika med gnälliga barn. Inplanerade aktiviteter ersätts med ännu en dag av trista makaroner, ungarnas favorit-DVD och kilovis med snorpapper. Hur står man ut?
1. Gå ut en liten stund ändå. Våra kroppar längtar efter D-vitamin så här års och lite frisk luft gör ju ingen skada.
2. Grabba kameran och fota små och stora saker omkring dig. Begränsad stimuli kan föda stor kreativitet. Det var så pop-konsten utvecklades, har min mamma berättat. Fröken Ö har en väldigt inspirerande vardagsblogg om man vill komma igång och fota.
3. Laga lunch tillsammans med barnen och låt det ta tid. Köp hem färgglada grönsaker och annorlunda pasta. Svårt att få barnen att äta? Kolla in de här kreativa tipsen på Allt om barn!
(Enkel lunch av nudlar, kokosmjölk, quornbitar, gul paprika, morot, röd lök och haricot verts)
4. Baka bröd och bullar, även om du inte är någon "bullmamma" i vanliga fall. Doften av nybakat kan lyfta vilken dag som helst. Pain de Martin är en inspirerande bakblogg.
5. Bjud till och lek med barnen. Bygg en koja, ordna gosedjurskalas. Om inte annat för att de håller sig nöjda en liten stund sen. Och då kan du:
6. Dricka en kopp kaffe och bläddra i ögongodismagasin. Nej, barn måste inte underhållas precis hela tiden.
7. Rensa bland barnens leksaker och möblera om i rummet. Det blir genast mycket roligare att leka där då!
8. Planera din trädgård eller balkong och titta i färgglada trädgårdstidningar tillsammans med barnen. Rita varsin skiss hur ni tycker att det ska se ut i vår. På Trädgårdsblogg kan man få lite handfasta tips. Den här boken är perfekt för den ovana!
9. Pyssla tillsammans. Både jag och treåringen tycker att det är roligt att klippa sönder gamla tidningar.
10. Strunta i sockret för en gångs skull och låt barnen äta massor med glass, det är bra mot alla sjukdomar...

Inga kommentarer: