söndag 29 mars 2009

Visste du att...

...18% av alla växthusgaser kommer från köttindustrin? Det berättar Christian Azar, som räknas som en av miljösveriges mäktigaste, i en intervju i DN.

Han ställer sig också väldigt skeptisk till att kärnkraft är den billiga och miljövänliga elkälla som många vill framhålla. Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag är en snudd på fanatisk kärnkraftsmotståndare och jag blir lika glad varje gång jag läser om forskare som stöder mina ganska känslomässiga påståenden kring kärnkraft. För ibland är det så att man bara instinktivt känner att något inte är bra, då spelar det ingen roll hur många rationella argument den andra sidan har...

2 kommentarer:

Michael Karnerfors sa...

Tja... det var ju åtminstone uppfriskande att se en kärnkraftsmoståndare för en gångs skull erkänna att argument saknas och att det är fanatism det handlar om...

...vilket jag skulle vilja likna med att någon som begår brott säger "jo jag vet att jag gör fel och att jag egentligen inte får ta den här saken... detta är jag fullt medveten om... men jag gär det ändå för jag vill det."

Vegomamman sa...

Jag välkomnar alltid debatt om den är saklig..
Intressant perspektiv du har där... På 60-talet visste man inte att det var farligt att röka när man väntade barn. Ändå lät många bli eftersom man instinktivt kände att det inte kunde vara bra för barnet. Det är inte alltid så att den som för dagen har flest rationella argument är den som också har rätt i sak. Tiden visar ibland de mest rationella argument fel. Miljöforskare som Gunnar Lindgren och Christian Azar håller på att lägga fram fakta och forskning som bevisar att kärnkraft inte är den säkra och rena energikälla som den ofta framställs som.
Och din liknelse med kriminellt beteende saknar logik!