lördag 14 mars 2009

Ibland är den enklaste maten den godaste


Potatis
+
Mynta

Såg på trädgårds och matlagningsprogrammet Ekologisk täppa hur de fick den absolut enklaste maten att se ut som den absolut godaste. Snart är färskpotatisen här, och detta är vad jag blev inspirerad till att prova:
Tvätta färskpotatis försiktigt utan att skrubba och lägg i kallt vatten för att koka upp långsamt. När den är färdig häller du av vattnet och lägger tillbaka i samma kastrull. Slå på olivolja. Lägg en bunt färsk mynta över potatisen och täck med en ren köksandduk och låt stå i ungefär 10 minuter. Potatisen suger åt sig smaken av myntan. Servera tillsammans med flingsalt. Godast blir det säkert om man odlat potatisen själv också...
Bilder från free digital photo

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Låter spännande-det måste myntaälskaren jag testa

Anonym sa...

Mmmmm..... åh, vad jag längtar efter färskpotatis.... detta ska prövas!