Tisdag: Grönsaksspett med rub, basilikaomelette och färsk vitkålssallad.
Onsdag: Quinoasallad med stora vita bönor, kalimataoliver, persilja och senapsvinegrette.
Torsdag: Veggie roast, tomatsalsa och en matig sallad till det. Antagligen blir det pasta till övriga familjen också.
Fredag: Grillpaket med fetaost, tomatsallad och hommus. Bulgur, ris eller någon annan kolhydratkälla till make och barn.
Basilikaomelette (4 personer)
4 ekologiska ägg
4 msk mjölk eller grädde
6 stora basilikablad
1/2 tsk paprikakrydda
1/2 dl riven ost
Färsk tomat till garnering
Örtsalt
Svartpeppar
Smör till stekning
Vispa ägg, mjölk och kryddor. Riv i basilikabladen. Smält smör i en stekpanna på medelstark värme. När pannan är varm häller du i smeten. Rör lite i den så att den blir genomstekt. När den är färdig strör du över riven ost och låter den stå på eftervärme en liten stund. Garnera med tomatskivor.
2 kommentarer:
Halloj! nu skriver jag igen.. har du ngt bra recept som innehåller sötpotatis??
Saknade din blogg när du var iväg.. somliga läser DN , jag läser vegofamiljen...
Ha det bäst!
Kram
Sara ;)
true_duranie: Tackar ödmjukast :)
Sötpotatis är väldigt gott att rosta i ugnen tillsammans med lite andra grönsaker eller rotfrukter, squasch, morot, kålrot, palsternacka... Skär i bitar, på med lite rapsolja, rosmarin och flingsalt, rosta i ugnen på 175 grader i ungefär 45 minuter eller tills det blivit lagom mjukt och krispigt. Lycka till!
Skicka en kommentar