lördag 13 juni 2009

Leaving for Prague


Just det. Imorgon ska jag ut och röra på mig. En tredagars tur till Prag är det som står på programmet, och man och kids blir kvar här hemma. Jag som inte ens har varit på krogen sen Bebisen föddes. Men det går nog bra, man kan ju tycka att det är hög tid att göra något på egen hand.
”Moder Prag har klor” skrev Franz Kafka för snart hundra år sedan. Och det är lika sant idag. Den som en gång har vandrat på kullerstensgatorna i de gotiska gränderna och sett månen hänga bakom tinnarna och tornen i Europas vackraste huvudstad kommer tillbaka.
Andra gången jag var i Prag, det är typ 10 år sedan, hittade jag en helt fantastisk vegansk, snabbmatsrestaurang. Vi köpte med oss massor av mat och åt under blommande körsbärsträd. Och jag gick fram och tillbaka på Karlsbron med de andra turisterna. Första gången jag var där, det är minst 15 år sedan, köpte jag ett inramat foto på Karlsbron i dimma. Det hängde på väggen i mitt rum tills jag flyttade hemifrån. Den gången blev jag exalterad över att smaka friterad camembert på restaurang. Vilken gourmet-upplevelse det var, tyckte jag då. Den här gången är jag mest exalterad över att själv få bestämma när jag har druckit klart mitt kaffe. Kanske kommer jag också hinna läsa (lyssna på) en bok.
Ni får ha en otroligt lugn och skön vecka ni som påbörjat semestern, och ni andra, ta det lugnt ni med!
P.S. Okej, jag är inte riktigt så här cool som jag låter, det är ganska många fjärliar som fladdrar runt i magen, men det är klart det kommer att gå bra. D.S.

6 kommentarer:

Hannah sa...

Åh, det är ju en massa människor som åker till Prag nu tycker jag! Ha det så jättekul och njut av ledigheten! :)

loba sa...

Underbara Prag! Det är verkligen sant att hon är en av Europas vackraste :)

Ha en underbar resa och kom hem med massor av berättelser!

Karin sa...

Jag förstår precis hur du känner. Jag åkte ju utan barn och man till Düsseldorf för en vecka sedan. Jag var borta i fyra dagar. Det var faktiskt svårt att se fram emot det och det är ju då man vet att man verkligen behöver åka! När jag väl var där var jag förvånad över hur lätt jag kopplade bort vardagen därhemma. Njut av Prag! Det kommer gå lättare än du tror (även om du kanske får lite att fixa i ordning när du kommer hem :-)...

Ann Östman sa...

Hej!
Det var roligt att höra- jag åker dit nu på torsdag:-)
Vet inte om du vill ha något tips, men:missa inte
http://www.prague-guide.co.uk/articles/trade-fair-palace---veletrzni-palac.html

Malvalin sa...

Älskar Prag!
Var där 1992 och blev förälskad i det gamla och även maten - fann en del vegetariskt här och var.
Ha det underbart!

Vegomamman sa...

Hannah: Om jag gjorde!

loba: Jag blir lika fascinerad varje gång jag kommer dit!

Karin: Jag kunde faktiskt också koppla av och njuta mycket mer än vad jag trodde!

Ann: Hoppas din resa blev fantastisk, det blev min!

Malvalin: Vego-restaurangerna var riktigt häftiga!