måndag 8 juni 2009

Snabblagad vego: Bulgursallad med västerbottenost och ekologisk bönmix


Den här salladen går fort att göra och kändes väldigt fräsch och god. Jag kommer att göra den flera gånger!
4 personer
2 dl fullkornsbulgur (okokt)
1 pkt blandade ekologiska bönor
1/2 gul lök
3 tomater
1/2 gurka
2 dl riven västerbottenost
Lite blandat grönt (vi tog senapsruccla och dill från landet, färsk mejram och isbergssallad)
2 msk valnötsolja
2 msk rapsolja
1 tsk persilade
Örtsalt och svartpeppar
Koka fullkornsbulguren. Hacka tomater, gurka och lök fint och klipp det salladsgröna i små bitar. Skölj bönblandningen och vänd ner den i salladen. Rör i bulguren när den är färdig och sist västerbottenosten. Blanda valnötsolja, rapsolja, persilade, salt och peppar och häll över salladen. Smaka av med mer örtsalt om det behövs. Ät tillsammans med en kall sås.
(Smarta blandnigar att ha hemma och ta fram vid behov)

Inga kommentarer: