onsdag 10 juni 2009

Sofia sa så här angående min påtänkta fyra veckors magkur:

"Den mjuka och skrynkliga magen (enligt H)(men otroligt platta, enligt mig) är ett skönhetstecken på två små underbara barn som legat å myst där inne. Två små mirakel!!!"

Och helt ärligt, jag är faktiskt mer nöjd och tillfreds med min kropp nu än innan jag fick barn. Eftersom jag tycker att jag har väldigt mycket andra saker att bry mig om, som är mycket viktigare än mina magmuskler! Sen kan man ju ändå försöka göra en ansträngning då och då för att inte tappa formen helt.

Fit Mama.se kan man läsa om frågor som berör mamma-kroppen, kost, hälsa och välmående.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Börjar själv få väldigt ont i ryggen, inte så konstigt med tanke på 20 veckors vila...Vill börja med lite övningar för ryggen så snart jag kan. Hittade detta, både rygg å magövningar-känns lite lagom svåra, hoppas på att kunna ta tag i dessa sen. Kanske de va något för dig också. Kram Sofia

http://www.sund.nu/docs/pdf/pilateshemma_203.pdf

maja sa...

Härlig inställning! Med 27 år i bagaget börjar jag märka att min kropp inte alltid kommer att vara den snygga, släta, smala sak jag är van med, och/eller att jag måste kämpa hårdare för att behålla den sån. Men jag tycker samtidigt att äldre kvinnor med rynkor och erfarenhet är vackra! Är lite rädd att man själv dock aldrig blir nöjd.. Men kanske det är som du säger, efter att man fått barn uppskattar man sin kropp på annat sätt, får andra värderingar, och blir förmodligen också självsäkrare.

maja sa...

Ojdå haha.. det där kunde ju tolkas fel, jag menar inte att du är en av dessa äldre kvinnor med rynkor! (men mer erfarenhet, det har du säkert)

Vegomamman sa...

Sofia: Tack för tipset, ska kolla in det!

Maja: Ha, ha, rynkorna har inte dykt upp än, men när de gör det ska jag försöka omfamna dem på samma sätt som min skrynkliga mage :) Och jag tycker i alla fall att jag fick ett kroppsligt självförtroende på ett helt annat sätt sen jag fick barn, man är mer tacksam mot den och inte så kritisk!