tisdag 9 juni 2009

Mera lättlagad vegetarisk vardagsmat



Koka fullkornspasta. Stek ett par hundra gram fryst bladspenat i olja. Hacka paprika, röd lök och gurka. Klipp i några soltorkade tomater. Lite blandade oliver. Pressa i en vitlöksklyfta i ett par matskedar olivolja, salt, peppar och provencalsk örtkrydda. Blanda allt och ät medan det fortfarande är varmt. Servera tillsammans med keso för lite mer protein. Bebisen gillade den som var smaksatt med grillad paprika och vitlök!

7 kommentarer:

annalin sa...

Kolla på detta lilla inlägget!
http://kempagbg.blogspot.com/2009/06/dod-gris-pa-tub.html

Det är nog inte sant, men vem vet, amerikanerna är underliga ibland (även om de själv förstår hur udda detta är, så de sätter en svensk flagga på flaskan!)

Vegomamman sa...

Eeewww... vilket snusk!

maja sa...

Mums! Det där ska jag fixa själv en dag!

maja sa...

haha, vad fel allt blir som jag kommenterar idag. Pastan ska jag fixa alltså, pastan. Inte gris på tub.

Vegomamman sa...

maja: He, he.. jag utgick nästan ifrån att det var pastan du menade och inte gris-tuben!

loba sa...

Mmmm, spenat är alltid gott! Vi gjorde en variant på ditt recept idag och åt till stekt polenta och mathavre. Supergott!

Vegomamman sa...

loba: Det lät som en god variant!