(Skrubbad färskpotatis på en förstukvist)
"Den glada sillen" från Anna Bergenströms kokbok är en klassiskt inslag på midsommarafton i vår familj. I år fick den sällskap av "Den glada tofun" för oss vegosar och ett barnvänligt "plockfat" till de minsta. Självklart äts "Den glada tofun" tillsammans med nykokt färskpotatis och gräddfil.
Den glada tofun (4 personer)
1 paket örtkryddad tofu
1 äpple
1 gul lök
3 tomater
2 kokta ägg
1/2 gurka
Skär tofun i tärningar och fräs lätt i lite olja. Skala lök och äpple och finhacka. Lägg i ränder på ett stort fat. Lägg stekt tofu och finhackad gurka i mitten. Klyfta tomater och kokt ägg och lägg i en ring runt om.
(Barnens plockfat med minimorötter, klyftade äpplen och tomater tömdes snabbt och effektivt. På bilden nedanför Treåringen tillsammans med mitt kusin-barn. Finaste 7:åringen ville absolut ha sojakorv istället för köttkorv. Mycket godare, tyckte han till sin mors förvåning.)
(Jordgubbtårta med sojagrädde fick avsluta midsommar-lunchen.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar