fredag 5 juni 2009

För oss som inte slänger ihop en deg med vänsterhanden...


....finns det nu en trevlig nyhet i brödhyllan. Saltå Kvarns Barsja bröd bakat på biodynamiskt odlat mjöl. Helt utan tillsatser och konstigheter. Jag kan bara krasst konstatera att jag inte lyckades plussa på mina husmorskunskaper med veckovisa brödbak den här föräldraledigheten heller, så för mig är det en välkommen nyhet!

4 kommentarer:

true_duranie_still sa...

Jag ÄLSKAR Saltå kvarns olika brödsorter.. lite dyrare men ack så gott! Vi brukar vanligen köpa "fruktbrödet" testa det , det är min favorit! Jag har tänkt planka .. aahh dvs försöka efterapa receptet för ett försök till brödbak med liknande ingredienser, men tiden räcker som inte till.. känns d igen??!! *ler** Tack som alltid för en bra och inspirerande blogg!
Kram
Sara ;)

Vegomamman sa...

true_duranie: Jo, det blir inte så mycket tid över alltid..
Tack för berömmet och brödtipset, har inte sett det i hyllan här ännu, men det kanske kommer!

Karin sa...

Tyvärr finns inte den här produkten på landsorten så min Bosch får rulla igång här hemma. Jag har dock ett latbröd som även den som inte slänger ihop en deg med vänsterhanden fixar. Dessutom kan man alltid byta ut mot lite av det man har hemma! (ytterligare ett husmoderstips jag tycker du kan be din man prova!;-)

Thess fiberbröd –
ingen jästid, lätt att göra för hand!

2 limpor
1 l vetemjöl
2 dl graham eller rågmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 ½ dl nötkärnor eller mandlar eller valnötter
1½ dl baksirap eller ljus sirap
1 l filmjölk

Blanda det torra först, rör sedan allt till en kladdig smet – häll smeten i två smörade och bröade formar. Grädda 60 min i 175 grader.

Vegomamman sa...

Karin: Tack.. ska se om jag kan locka maken till att baka detta till helgen, ha, ha