söndag 21 juni 2009

Ekomidsommar


(Att bada i en plåtbalja ute i kvällsolen är både roligare och miljövänligare än badkaret hemma.)

Att vara på landet i en stuga utan tillgång till rinnande vatten får en onekligen att tänka efter. I mammas och pappas smultronställe är enkelheten ledordet. Varje morgon "duschade" jag med en 10-liters hink med uppvärmt vatten. Det gick alldeles utmärkt, jag kunde använda både schampo och balsam, precis som vanligt. Jag kunde inte låta bli att tänka på hur många liter jag gör av med när jag duschar hemma, bara för att det är så skönt att stå och låta vattnet rinna. Barnens kvällsbad blev också betydligt milljövänligare när de fick trängas i den lilla plåtbaljan istället för vårt stora badkar.

(Tvättplatsen omsluts av plasten från det som tidigare var stugans garage. En soldriven dusch väntar på att bli installerad, tills dess får vi hålla till godo med kallt vatten, eller gå in i köket och värma.)


(Helt inbäddad i grönska är stugan.)

I det gamla växthuset har mamma gjort i ordning en meditativ uteplats, där en gammal återvunnen kyrkbänk får agera soffa.

5 kommentarer:

Sara sa...

Åh tänk, just ett sådant växthus drömmer jag om! Kanske med något mer bekväm sittplats än en kyrkbänk, men iaf!
Ser jättemysigt ut. Alla borde testa en helg då och då utan rinnande vatten.

Vegomamman sa...

Ja, särskilt när det regnar är växthuset bästa platsen, ute fast ändå inne!

Malvalin sa...

Enkelt och vackert. Längtar ofta till just det.

maja sa...

Härligt! Just den biten med inget rinnande vatten, är extra härligt, för man känner sig på nått sätt..närmare naturen. Är uppväxt med detsamma (på somrarna) och uppskattar varje skopa vatten extra mycket på det sättet. Här hemma låter jag duschen rinna alltför länge och tänker inte mer på det.

Vegomamman sa...

Malvalin och maja: Hoppas ni får uppleva mycket av det i sommar också, har just kommit hem efter 10 dagar i stuga, och längtar faktiskt lite efter just rinnande vatten...