måndag 1 juni 2009

En vegetarisk vardagsgrillning: Grönsaksspett med gult ris och salsa + Bebisbonus




Att grilla grönsaksspett kräver inte så mycket förberedelser och är tacksamt att göra en skön vardagskväll när man helst inte vill gå in och laga mat. Man bara skär allt i lagom bitar och penslar med grillolja. Sen får det ligga på grillen tills allt mjuknat och fått färg. Köp färdig grillolja eller gör egen enligt receptet nedan:

Grillolja

½ dl ketchup
½ dl olja
½ dl vatten
2 msk soja
Några droppar liquid smoke
½ msk american bbq spice
2 tsk salt
1 tsk peppar

Häll allt i en kastrull och låt det koka ihop ett par minuter innan du penslar spetten med den.

6 st spett

12 champinjoner
3 sojakorvar
1 röd paprika
1 röd lök
6 små broccolibuketter
Träspett som läggs i blöt en stund innan
Vill man ha gult och fint ris att äta till är det bara att fräsa riset i lite olja tillsammans med gurkmeja innan man kokar det! Salsa köpte vi färdig för att allt skulle gå så smidigt som möjligt.

Bebisbonus (c:a 10 månader)



Till bebisen kan man göra ett litet grillpaket. Maken tinade broccoli och ärtor och lät dem ångas på grillen tillsammans med lite olja och kanel och paprikabitar. Mycket uppskattat!

2 kommentarer:

Luvan sa...

10 mån Wilmer älskar att gnaga på en majskolv! Brukar packa in med smör i folie och lägga på grillen, delar sen i två. De jobbiga biten är att den måste svalna lite, vilket gör WIlmer lite otålig...

Vegomamman sa...

Luvan: Åh, det måste vi prova! Tack för tipset!