onsdag 3 juni 2009

Mozarella-gratinerade tomater och färskpotatissallad + Bebisbonus


Tomater i ugn är enkelt att göra och ett trevligt tillbehör som gör att måltiden känns lite festligare. Och så här års kan man naturligtvis inte få nog av färskpotatis, vi gillar att äta den tillsammans med parmesan i en ljummen sallad!

Mozarella-gratinerade tomater (4 st)

4 tomater
125 g mozarella (1 pkt)
Olivolja
Örtsalt
Peppar
2 tsk torkad oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Riv mozarellan och blanda den med oreganon, en skvätt olivolja, örtsalt och peppar. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Lägg i mozarellafyllningen. Häll lite olivolja i botten på en ugnsfast form och lägg i tomaterna. Gratinera i ugnen i c:a 8-10 minuter.
Färskpotatissallad med parmesan
Skrubba och koka så mycket färspotatis du behöver. Koka gröna bönor, hacka röd lök fint och skär paprika i tunna strimlor. Riv ett par dl parmesan. Blanda potatis, bönor, lök och paprika. Rör ner parmesanen sist medan potatisen fortfarande är varm. Slå på lite olivolja och smaka av med provencalsk örtkrydda, flingsalt och svartpeppar.
Bebisbonus (10 månader)
Spara lite färskpotatis, riven mozarella och gröna bönor som du klipper/skär i små bitar och blandar till en sallad. Smaka av med fransk örtkrydda och servera tillsammans med keso.

2 kommentarer:

Josefine sa...

rackarns, det var ju det jag var sugen på ikväll! nu blev det fil och ägg istället, till kidds förtjusning...

Frida M sa...

josefinesh: Testa en annan kväll, det var faktiskt riktigt gott :) Men fil och ägg är inte så dumt det heller...