måndag 22 juni 2009

Sommarlovsmorgon och lattepappor

Treåringen är arg på morgonen. Morfar hade fräckheten att gå och jobba istället för att vara hemma med honom. Inga rationella argument till varför man måste gå och jobba biter riktigt på hans ilska. Bebisen är också lite arg på morfar, inte för att han ska jobba, utan för att han försökte byta blöja på henne som på en liten bebis. Se, det går inte längre! Jag skyndar mig ur sängen i tron att det är något riktigt hemskt som har hänt, med tanke på hennes desperata gråt. Nu är i alla fall morgonbestyren gjorda, och alla har lyckats ta sig ut i solen.(Bild från lattefarsan.se)

Jag dricker kaffe och läser Abetarbladet. Läser om den nyutgivna boken Lattefarsan av Henrik Harr."Ta med barnvagnen på rock-klubb" lyder rubriken. Idén och tanken med boken är god. Den syftar till att få fler pappor att förstå att det är kul att vara föräldraledig, att man inte behöver ge upp hela sin personlighet och tidigare liv bara för det. Jag tänker att det inte är så konstigt att ingen gjort en liknande bok för mammor. Mammor har nämligen i alla tider förstått att barn innebär att man delvis ger upp en bit av sina egna intressen. Åtminstone tillfälligt, och att det är helt i sin ordning. Barnen är inte små särskilt länge, snart kan vi gå på rock-klubb och dricka whiskey i önskad utsträckning igen. Föräldraledigheten är ingen uppoffring, utan en självklar del av livet när man väljer att skaffa barn. Tycker i alla fall de flesta jag känner.

3 kommentarer:

Kicki sa...

Jag är så himla glad att jag har hittat din blogg. Jag kan tänka mig att man kan tycka att jag inte platsar här eftersom jag själv INTE är vegetarian (än) utan har bara valt att inte äta kött från djur som ej lever fritt. (Vilket för de flesta verkar konstigt.. för vegetarianer är jag konstig och för köttätare är jag konstig=de flesta) Iallafall så älskar jag din blogg och du inspirerar mig verkligen. Jag har bara ätit vegetariskt sen jul så jag är ny inom detta och behöver lära mig myyyycket.. det kändes bra att hitta dig.
Har inte hunnit läsa så mycket i din blogg än men jag längtar! Ha det bra!!!

Alexandra Reichler sa...

Jag håller fullständigt med som vanligt.

Och jag håller med Kicki om att din blogg är så bra, så bra!

Till Kicki vill jag dock säga att folk kommer alltid att äta kött, men om man gör som du och ställer krav på det man äter bidrar man till så mycket. Bra där! /alex

Vegomamman sa...

Kicki: Jättekul att du hittat hit, och alla som tycker att vego är gott ibland passar här! Välkommen!

Alexandra: Tack och håller helt med om det du sa till Kicki!