söndag 21 juni 2009

Godaste och enklaste hommusen + färskpotatissalladDen här hommusen som mamma gjorde på midsommarafton gör du på 10 minuter med en stavmixer. Det är en bra proteinkälla som man kan äta ihop med det mesta. Treåringen älskar den!

Du behöver:

2 pkt kikärtor
1 liten citron
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
2 tsk röd pesto
1/2 dl olivolja
Salt, peppar

Skala och pressa i vitlöksklyftorna med kikärtorna. Pressa i saften från en liten citron. Riv i färska basilikablad efter smak. Tillsätt olivolja och röd pesto. Mixa allt med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Gott till sallad eller som smörgåspålägg.Den vanliga färskpotatissalladen med kapris och röd lök blev något alldeles extra med kusinvitamins favoritdressing. Den kommer jag att använda när jag gör sallader med pasta eller bulgur också!

4 personer

20 - 30 färskpotatisar (beroende på storlek)
1 röd lök
1/2 burk kapris

Dressing:

1 tsk buljongpulver
1-2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
Några droppar olivolja
Saften från en halv citron

Koka och skrubba färskpotatisen. Skiva eller dela den i lagom bitar. Finhacka rödlöken och blanda med kaprisen och färskpotatisen. Finhacka vitlöken lägg den i vattnet. Låt vattnet koka upp med vitlöken och lös buljongpulvret i vattnet. Tillsätt citronsaften och några droppar olivolja, häll över den varma potatisen. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Inga kommentarer: