torsdag 4 juni 2009

Vegetarisk GI: Quinoasallad med kokt ägg och quornbitar + Bebisbonus



Den här salladen var inte direkt någon smaksensation, men helt okej på en vardag. Dessutom är den väldigt GI-rätt, för den som bryr sig om det. Protein från både ägg, quornbitar och quinoa. Bebisen fick smaka quinoa för första gången, och var väl inte dirket överförtjust. Men så är hon också sjuk och aptiten dålig överlag. Vi provar igen när hon blivit lite piggare!
4 personer
2 dl quinoa
1/2 gurka
1 röd paprika
3 ägg
1/2 påse quornbitar
10 champinjoner
1/4 isbergssallad
1/2 ask cocktailtomater
1 röd lök
Koka äggen och quinoan. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med quornbitarna i rapsolja och grillkrydda tills de är genomstekta. Dela cocktailtomaterna och skiva allt annat i behändig salladsstorlek. Blanda och smaka av med rapsolja, örtsalt och peppar. Ät gärna en örtdressing gjord på ekologisk créme fraiche till. Det hade jag gjort, om jag haft någon hemma vill säga.
Bebisbonus
Rör ihop quinoa med små bitar av kokt äggvita och smör. Servera stora bitar av grönsaker som de kan äta på själva (om de klarar det) eller hacka smått.

Inga kommentarer: