onsdag 3 juni 2009

Vego-vänliga barnböcker!

Efter att ha legat i sovkoma på mitt bröst hela förmiddagen är Bebisen återigen Little miss Sunshine. Hon bara lyfte på huvudet ibland för att kolla att jag inte lagt ner henne i sängen eller något annat dumt. Jag känner mig också så pass pigg efter att ha legat orörlig på soffan i säkert två timmar att jag tänkte tipsa om ett par barnböcker. Som bekant tycker jag ofta att barnböcker ger en skev bild av verkligheten när det kommer till barn och djur.
Här har ni dock två vego-vänliga barnböcker:
Dagisupproret är författad av Henrik Engström och Min utflykt med dagis är skriven av Gabriella Terneborg, Djurens rätts kampanjcoach och kokboksförfattare. Illustratör till båda böckerna är Matilda Salmén. Här på Djurens rätts hemsida kan ni läsa vad böckerna handlar om och göra beställningar!

6 kommentarer:

Malvalin sa...

Äntligen kommer böcker med vettigt innehåll. Det är ju med barnen vi måste börja. Tänk om fler fattade det.

Vegomamman sa...

malvalin: Ja, egentligen borde vi samla ihop en lista med barnböcker som är bra just ur det perspektivet!

Luvan sa...

Tack för tipset!!!

loba sa...

De där ska jag köpa upp mig på för att ha hemma när barn kommer på besök. Barnboksdjungeln är stor, förvirrande och ibland även skrämmande när det kommer till hur djur vinklas och porträtteras. Tack för tipset!

Luvan sa...

Nu har jag beställt...

Vegomamman sa...

Luvan: Då hann du före mig med att beställa till och med :)

Loba: Ja, det är inte så enkelt. Ska se om jag hittar fler böcker att tipsa om. Och har ni andra förslag får ni gärna dela med er :)