tisdag 30 juni 2009

Grilla hälsosamt med "rub" i sommar!


(Tofu med rub och färskpotatissallad med bönmix)
Ofta när man ska grilla är det lätt hänt att det blir mycket olja och feta marinader. Men det är inte nödvändigt alls! Om man istället använder sig av "rub" behöver man inte använda någon olja alls nästan. Du kan grilla tofu, grönsaker, quorn, allt funkar med rub! Och det blir supergott, godare än vanlig marinad tycker jag.
Så här gör du:
1. Välj de kryddor du vill smaksätta det grillade med, våra favoriter är American Barbecue Spice, salt, peppar, lite socker och vitlöksgrillkrydda som bas. Sen kan man variera smaksättningen med garam masala, koriander, curry eller vad som passar till övriga maten. Det finns också färdig "rub" att köpa på påse i mataffären.
2. Blanda kryddorna på ett fat. Det ska vara rikligt med kryddor.
3. Sedan doppar du allt du ska grilla i kryddblandningen så att det blir som panerat av kryddor.
4. Pensla eventuellt grillgallret med lite rapsolja så att det inte fastnar.
5. Grilla som vanligt.
Här finns ett annat smaskigt recept på rub från Allt om mat!

2 kommentarer:

loba sa...

Ja, superbra och gott tips! Man kan blanda lite rub i smeten när man friterar eller panerar också!

Vegomamman sa...

loba: Det var ju ett superbra tips, ska testa nästa gång jag ska panera något!