onsdag 10 juni 2009

Man tager vad man haver...


Dagens bebislunch blev en enkel anrättning. Jag kokade frysta sommargrönsaker som jag gjorde en såsbas på genom att mixa dem. I såsen rörde jag ner kokta adzukibönor, lite örtkryddor och riven ost. Till det fick hon kokt potatis. Uppskattat i all sin enkelhet.

8 kommentarer:

Sanne sa...

Bor i en liten stad och då finns inte allt man vill köpa som vegetarian... Rökt tofu har utgått ur coops sortiment och finns inte i någon av de andra affärerna i stan heller... Rökt tofu är nämligen jättegott att har i pastasås.
Jag blir så besviken. Är vi så få i den här lilla staden som är vegetarianer och gillar rökt tofu?? Suck...

Vegomamman sa...

Sanne: Trist! vad är det för pastasås du gör? Lät spännande!

Sanne sa...

Jag blev överlycklig när jag lyckades med denna pastasåsen eftersom jag i vanliga fall inte är så kreativ i köket.Hur mycket jag hade av varje minns jag inte men du är så duktig på att måtta så jag överlåter det till dig. Dessa ingredienser hade jag:
quornfärs, riven morot,vitlök,soltorkade tomater(finhackade),persillado(ganska mycket),chilisås,lite soja,buljong,grädde och rökt tofu(inte så mycket)
Lycka till!

Vegomamman sa...

Tack! Ska se om jag kan hitta rökt tofu så ska jag prova laga den :)

loba sa...

Låter jättegott till små magar (och stora!).

Jag har också lagt märke till att Coop har bytt tofusortiment. De har ersatt Kung Markattas tofusorter med Alpro Soyas, som om det bara finns utrymme för ett märke, och då har Kung Markattas supergoda rökta tofu tyvärr försvunnit. Om man tjatar på sin lokala Coop, kanske de kan tänka sig att ta in den igen och ha båda märkena?

Vegomamman sa...

Jag handlar nästan aldrig på coop, och på ica har de bara en sorts tofu. Tror att det är Kung markatta som de har faktiskt.

CrimsonAnna sa...

Sanne-tror du att det skulle kunna vara en lösning att marinera naturell tofu i liquid smoke?

Trist när Coop gör så. Känner mig priviligierad som bor i storstan och dessutom har en thai-butik runt hörnet.

Sanne sa...

CrimsonAnna-Ska verkligen leta efter liquid smoke i butik eller försöka röka naturell tofu i grillen i sommar...