tisdag 2 juni 2009

Liten bebislunch: Gräddkokt cous cous och äggröra med dragon (8 mån)


Om man tycker att bebisen behöver få i sig lite extra fett kan man prova att låta koka cous cousen koka i grädde istället för vatten. I alla fall garanterat gott!

Du behöver:
1/2 dl cous cous
1/2 dl gröna ärter
1, 5 dl + 2 msk grädde
1/2 tsk tomatpuré
1 ägg
1 klick smör
1/2 tsk torkad dragon
Koka grädden och ärterna i grädden i 5 minuter. Rör ner tomatpurén. Gör en vanlig äggröra (smält smör i botten på kastrullen och vispa i ett ägg och 2 msk grädde el. mjölk) och smaksätt genom att smula ner torkad dragon. Mycket populärt!

4 kommentarer:

Jenny sa...

Hejsan! Ville bara tala om att jag tycker du har en fin och inspirerande blogg. Blir framförallt väldigt inspirerad av dina barnmatsrecept, har inte hittat några bra vegetariska sådana tidigare. Ska definitivt prova couscous och äggröra till min son =)

Frida M sa...

Jenny: Roligt att du tycker det! Hoppas din son gillar maten :)

Anonym sa...

Det här tipset var ju guld! Min lilla Malva ÄLSKAR denna nya favoriträtt. Och för små veggisar är det ju bara bra med lite extra fett så det är ju kanon. Tack!

/Tangled

Unknown sa...

så, nu ska jag prenumerera på din blogg för att få tips på vegetarisk barnmat! :)