Det här receptet hittade jag i maj-numret av tidningen Tara. Det är ett recept med kycklingfilé, men funkade alldeles utmärkt att göra med quornfiléer. Det hela kändes väldigt sommarfräscht och var väldigt gott ihop med ett glas vitt vin. Salladen kan också enkelt anpassas till de allra minsta genom att man tar undan lite innan man slår på dressingen!
4 portioner
8 tinade quornfiléer
Flingsalt
Peppar
100 g kantskuren getost
125 g keso
1 liter jordgubbar
2 avocados
2 msk vitvinvinäger
3/4 dl druvkärnsolja + lite till stekning
30 myntablad
50 g machésallad
Gör så här:
1. Pensla de tinade quornfiléerna med olja och krydda med salt och peppar.
2. Mixa ihop getost och keso.
3. Grilla quornfiléerna c:a 5 minuter på varje sida, eller tills de fått lite färg.
4. Bred försiktigt ut getoströran på quornfiléerna och låt dem ligga på grillen en stund till under lock.
5. Ansa och klyfta jordgubbarna. Skala och skiva avocado.
6. Blanda jordubbar, avocado, mynta och machésallad.
7. Gör en dressing av vinägern, oljan, 1/2 tsk svartpeppar och lite salt. Häll dressingen över salladen. Servera med quornfiléerna!
2 kommentarer:
Fy fan vad gott det låter!
Du får prova i sommar!
Skicka en kommentar