onsdag 15 april 2009

Valnötstofu med broccolisallad och getostcréme (Vegetarisk GI)


Valnötstofun är provlagad från Buffés veggo-nummer. Jag är supernöjd med resultatet. Det var gott, enkelt och till och med Treåringen som kan vara ganska kräsen åt med god aptit. Jag kommer att laga den igen. Till den åt vi bara en sallad med broccoli, gul paprika, gula tomater och röd lök. Olivolja och flingsalt som enda dressing. Och så getostcrémen då. Mycket bra kombo att bjuda sina GI-vänner på!
Valnötstofu (ur Buffé) 4 personer
1 paket marinerad tofu (300g)
1 dl valnötter
1 äggvita
Rapsolja till stekning
Skär tofun i cm-tjocka skivor. Finhacka valnötterna. Vispa äggvitan lätt. Vänd tofun först i äggvitan och sedan i valnötterna. Stek dem i rapsolja på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida. Servera genast!
Getostcréme
90 g getost på rulle
1 burk créme fraiche (helst ekologisk, den är faktiskt godare!)
1 tsk honung
Färsk mynta
Örtsalt
Skiva getosten och mosa i en tallrik. Blanda med créme fraichen. Smaka av med honung, mynta och örtsalt.

1 kommentar:

CrimsonAnna sa...

Måste helt klart testat-älska mynta, tofu och getost