Här är ännu ett bra recept från Veggo Buffé. Linsplättarna fick dessutom högsta betyg av Treåringen, som är den mest kräsne i vår familj. Linserna ska blötläggas en timme i förväg, det kan var bra att komma ihåg! Till dem åt vi kanelris, morotssallad och skivad getost. Nästa gång jag lagar dem gör jag nog en raita till, för det blev lite torrt utan någon form av sås. Linsplättarna ska egentligen friteras, men det gick jättebra att steka i ganska mycket olja också.
6 personer
5 dl röda linser
1/2 gul lök
1 röd chilifrukt (jag skippade faktiskt den för att göra det lite barnvänligare)
1 krm caynnepeppar
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk koriander
2 msk Maizena
1 tsk salt
1 dl vatten
Rapsolja till stekning eller fritering
Blötlägg linserna i en timme. Sila av. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilifrukten. Mixa linser, cayennepeppar, spiskummin, fänkålsfrön, koriander, maizena och 1 tsk salt till en slät smet. Rör ner lök och chilifrukt i smeten. Värm rapsoljan i en wokpanna eller kastrull (jag använde stekpanna). Klicka ner 1 msk av smeten från en sked till små, fina kakor i oljan. Stek/fritera gyllenbruna i ungefär 1 minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar