tisdag 7 april 2009

Vegetariska grillknyten med grönsaker och fetaost


(Före)


(Efter)
Det här åt jag första gången på mysiga sommarkrogen Nyfiken gul, som ligger vid Årstaviken i Stockholm. Sen dess har det blivit min favorit på grillen varje sommar! (Som vanligt är det Maken dom står för det grillade)
Grillknyten 4 personer

1 stor palsternacka
4 morötter
2 små rödlökar
2 squash
2 röda paprikor
8 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan
4 kvistar färsk koriander
Grillkrydda
Vilöksgrillkrydda
Flingsalt
Peppar
Honung
Olja
1 fetasot
Grillfolie

1) Tänd grillen
2) Skala och dela palsternackan och morötterna i jämnstora bitar. Förkoka dom i 10 minuter.
3) Dela rödlöken, paprikan och squashen i ganska stora bitar. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på mitten. Dela fetaosten i kuber.
4) Ta 4 stora foliebitar och och lägg på grösakerna jämt över de fyra bitarna. Lägg palsternackan och morötterna underst. Lägg sedan på resten av grönsakerna. Lägg fetaosten överst. Krydda med alla krydorna, de färska kryddorna kan man lägga på hela kvistar. Ringla över olja och honung.
5) Vik sedan över folien, vik små veck på lånsidan först och sedan små veck på kort sidorna. Det är viktigt att de är täta.
6) Grilla under lock i ca 20 minuter eller tills fetaosten har börjat smälta.
Vi åt knytena tillsammans med en sallad av färsk bladspenat, sojabönor och cocktailtomater.

1 kommentar:

Annerie sa...

Toppen!Detta ska jag prova!