lördag 18 april 2009

Vego-Robinson: Dagens dubbelmoralist heter inte Erik

Jag har ju i princip lovat att ni ska få läsa mina iaktagelser från denna kulturskymning som lik väl fångar mig varje lördagskväll.

Dagens dubbelmoralist: Anna Lundh ser sig själv som en stor djurvän och har svårt att se när övriga laget slaktar en av hönorna. Fast hon vill gärna vara med och äta.

(Bild från Tv 4)
Dagens brist på självinsikt: Erik Billing äter hönan för att överleva överlevarprogrammet. Talar sen vitt och brett om hur gott det var och att han kommer fortsätta äta kyckling när han kommer hem, vilket han senare tar tillbaka. Där ser man vad lite träskliv och misär kan göra med omdömet.

(Bild från free digital photos)

Dagens vidrigaste: Fläsk-lagets slakt på varanen. Känsliga tittare varnades före programmet. Med känsliga tittare menas alltså vegetarianer hoppas jag. Alla andra måste ju tycka att det är okej att se djur avrättas i rutan. No?
Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

Ullis sa...

"Alla andra måste ju tycka att det är okej att se djur avrättas i rutan. No?"

En kommentar rätt i prick!
Men tyvärr verkar det ju inte vara så... Folk vill äta men inte se.

Vegomamman sa...

Jag vet, lite störigt kan man tycka!

CrimsonAnna sa...

Tack för omtanken i min blogg

Jag tänker på "Farmen" säsong 1 där de bestämde "Alla som vill äta kött ska vara med och bevittna slakten"-helt rätt tycker jag. Har tänkt på vad du skrivit tidigare om hur vi mörkar köttets ursprung