torsdag 9 april 2009

Grilla vegetariskt: Tofu och sparris med nudelsallad


Jag har sagt till Maken att risken finns att jag tröttnat på grillat redan innan sommaren har börjat om vi fortsätter i det här tempot. Maken däremot förstår inte hur man kan tröttna på grillat över huvudtaget. Tofu går hur som helst utmärkt att grilla och sparris är en vårprimör som gör sig fint på grillen. Perfekt nu när de första svenska sparrisarna snart ska till att skördas.
Tofu
Skär tofun i kuber och lägg i marinad, gärna minst en timme. Trä kuberna på blötlaggda träspett och vänd runt i sesamfrön. Det blir snyggt om man blandar svarta och vita. Grilla tills tofun får färg.
Sparris
Gör en glaze av rapsolja och honung och pensla på sparrisen eller ta bara olivolja och lite flingsalt. Grilla tills sparrisen fått färg.
Nudelsallad 4 personer
400 g tjocka nudlar
2 morötter
1 näve sockerärtor
1/2 ask cocktailtomater
1 röd lök
Rapsolja
2 tsk asiatisk kryddmix (finns i frysdisken och innehåller bland annat koriander och chili)
Flingsalt
Skala morötterna och hyvla tunna, långa bitar med osthyvel eller rotfruktskalare. Skiva rödlöken och dela cocktailtomaterna på hälften. Koka nudlarna. Blanda, lök, tomat, morot och sockerärtor med nudlarna. Rör ihop rapsolja, asiatisk kryddmix och flingsalt. Häll dressingen över salladen medan nudlarna fortfarande är varma.

3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Mums så gott det såg ut!

Ha en riktigt Glad Påsk!

Kram Maud

Linda sa...

Vilken fin idé att blogga om er vego-familj! Jag är inte vegetarian men äter det gärna. Kul med bra recept för oss som lagar vegetarsikt då och då. Glad Påsk!

Frida M sa...

Glad påsk till er med!