lördag 25 april 2009

Grilla vegetariskt: Halloumi med dinkelpastasallad


Igår hade vi grillkväll med mina syskon. Ett par glas vin blev det också, väldigt trevligt! Grillad halloumi är det godaste man kan äta. Fick jag bara välja en sak jag skulle äta i resten av mitt liv så skulle jag välja det.
Gör så här:
Förbered grillen med att fästa det tunnare gallret från en engångsgrill med ståltråd på det vanliga gallret. Då får du absolut bäst resultat! Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Vänd ofta. Du kan också använda grillfolie, men då får man vara extra noga med att vända så att inte halloumin fastnar.
Dinkelpastasallad 4 personer
4oo g dinkelpasta
1 gul paprika
1 ask cocktailtomater
1 röd lök
1 påse babyspenat (70g)
2 dl kokta adzukibönor
Olivolja
Italiensk örtkrydda (finns i frysdisken)
Örtsalt
Peppar
Koka dinkelpastan. Skär paprikan i stavar och dela cocktailtomaterna på hälften. Skölj bladspenaten och skiva rödlöken. Blanda alltsammans med de färdikokta adzukibönorna. Blanda ungefär 1/2 dl olivolja med 1 msk italiensk örtkrydda, örtsalt och peppar. Rör om och häll över den varma dinkelpastan. Vänd ner pastan i salladen och smaka av igen med örtsalt.
Fler vegetariska grillrecept finns arkiverade uner "Grillat".

2 kommentarer:

Mijima sa...

Jag tycker det är jättesvårt att locka familjen med vegogrill, de tittar oförstående på en och säger "Vaaa, ska vi inte grilla?" precis som om grillande bara handlar om kött.

Vad är dina favvorgrillgrönsaker? :)

Vegomamman sa...

Ja, köttätare kan ha lite svårt att förstå det där. Idag kom en granne och frågade lite försiktigt vad vi grillade föruotm sojakorv; för vi grillar uppenbarligen rätt ofta och det luktar alltid väldigt gott, sa hon..
Favoritgrönsaker är champinjoner och sparris. Grillknyte med rotfrukter och fetaost är supergott!